Menu

Transjoik

Transjoik er et jazz-ensemble som ble grunnlagt 1992 i Trondheim. Bandet, som ble startet av Frode Fjellheim, het i starten Frode Fjellheim Jazz. Bandet spiller jazz med innslag av samisk musikk og blir ofte karakterisert som et elektronisk, techno og trance band, med en dosering av joiking. Joikingen har gjort sitt til at bandet regnes som en av de større innen sjangeren “verdensmusikk”.

 

Medlemmer

Frode Fjellheim er en norsk musiker som spiller piano og synthesizer. Han er best kjent for sitt band Transjoik og som komponist av 2002 sangen “Eatneem Vuelie”, som senere ble tilpasset til å bli åpningsnummeret i Disney-suksessen “Frozen”. Fjellheim, som er av sydsamisk opprinnelse, vokste opp i Gausdal og Karasjok. Fjellheim ble utdannet ved Trøndelag Musikkonservatorium og har siden endt utdannelse bodd i Trondheim, hvor han jobber som frilansmusiker og komponist, i tillegg til sitt arbeid med Transjoik. Han har vært involvert i en rekke produksjoner på Trøndelag Teater og Rikskonsertene. Blant hans oppdrag finner man komposisjoner til Telemarkfestival i 2003, Aejlies Gaaltije – Den hellige kilde, og Àhkunjárga – Tøtta sittnes til Vinterfestuka i Narvik 2006. Siden 1997 har han også komponert filmmusikk for NRK og til flere kortfilmer.

 

Tor Haugerud

Tor Haugerud er en norsk jazzmusiker som trakterer trommer og perkusjon. Han er kjent fra band som Transjoik, Blixband, BOL, Möster Trio og har grunnlagt sitt eget avantgarde-band “MisterYtor”, som opptrådte for første gang under Nordland Musikkfestuke i 2006.

 

Haugerud er en erfaren trommeslager og perkusjonist, som er født og oppvokst i Trondheim. Som musiker har han utviklet sin egen ukonvensjonelle stil basert på improvisert musikk, påvirket av den europeiske samtidsmusikken. Han var involvert i flere produksjoner under Trondheim Jazz Festival i 2005 og har bidratt til Cirka Theatre, hvor han viser sin bakgrunn som skuespiller og performance artist via surrealistisk scenekunst. Under SoddJazzi 2006 ble han gjenforent med sitt gamle band, Trio Alpaca, hvor han i tillegg til Transjoik, fortsatt er aktiv.

 

Nils-Olav Johansen

Nils-Olav Johansen tilbrakte sine barneår i hjembygda Bjugn, før han i en alder av 17 flyttet til Oslo for musikkstudier. Han har i mange år vært kjent som entertainer og jazzmusiker. Han trakterer både piano, gitar og vokal og er kjent fra flere innspillinger med en lang rekke band. Han har også en bakgrunn som orkesterleder i Trondheim. Johansen er utdannet ved  jazzstudier på Oslo konservatorium for musikk. Etter endt utdannelse flyttet han til Trondheim og deltok de neste årene i en rekke grupper som Close Enough fra 1987 til 88 og Pentateuch (senere kalt Blix Band) fra 1989 til 1991. Siden 1992 har han vært fast medlem av tre store orkestre; Farmers Market, Frode Fjellheims Jazz Joik Ensemble og Storytellers. Selv med tre fast band har Johansen også funnet tid til å samarbeide med band som Veslefrekk, Embla, Trondheim Jazzorkester og Ståle Storløkken. Siden 1991 har han bidratt til dusinvis av innspillinger med blant annet Farmers Market, Blix Band, TINGERLING, Dingobats, Transjoik, Køhn / Johansen Sextet, Trondheim Jazzorkester og The Core.

 

Snorre Bjartmann Bjerck

Snorre Bjartmann Bjerck fra Florø er en norsk jazzmusiker som spiller perkusjon og synger. Han har spilt i band som First Set, Jon Balke’s Batagraf, og Transjoik. Ellers er han kjent fra innspillinger og forestillinger med artister som Morten Harket, Sissel Kyrkjebø, Mari Boine, Nils Petter Molvær, Bjørn Eidsvåg, Sigvart Dagsland, Frode Alnæs, Eivind Aarset, Annbjørg Lien, Arve Henriksen, Nils-Olav Johansen og Tim Whelan med bandet Trans Global Underground fra England.

 

Bjerck er utdannet ved jazzlinjen på Trondheim Musikkonservatorium og Norges Musikkhøgskole. For folk som er interessert i verdensmusikk, er denne eksepsjonelle perkusjonisten virkelig en opplevelse på scenen. Hans særegne stil, med blanding av perkusjonsinstrumenter fra hele verden og en særegen vokal, gjør at han stiller i en helt egen klasse.

Privacy Policy